Míg a legtöbben egyelőre bíznak benne, hogy a két év ralizás után jövőre a Lotus Renault színeiben visszatérő 2007-es világbajnok jól szerepel majd az F1-ben, akadnak azért kétkedők is. Pár napja az 1996-os bajnok, Damon Hill beszélt arról, hogy Kimi Räikkönen még simán bajnok is lehet újra, de az egykori Benetton-, McLaren- és Ferrari-pilóta, a Toro Rosso volt társtulajdonosa és csapatfőnök, Gerhard Berger sokkal szkeptikusabb.

“Azt mondanám, hogy fifty-fifty az esélye annak, hogy újra a csúcsra tud-e jutni. Szerintem nem épp a legjobb, ha valaki úgy dönt, hogy kiszáll, ralizgat egy kicsit, aztán meg azt mondja, hogy oké, visszatérek. Meg lennék lepve, ha tényleg meglenne az ereje a fegyelme és az ambíciója ahhoz, hogy visszatérjen az élre” – mondta az osztrák.

“Persze nem szabad alábecsülnünk őt, én sem teszem, nem kétséges, hogy nagyon gyors és jót tesz az F1-nek, szóval reméljük a legjobbakat!”

Berger ezzel egyyüt a Lotus Renault-főnök Eric Boullier helyében nem szerződtette volta a finnt: “Egyértelműen nem, nem igazoltam volna őt. A Forma-1 nagyon különleges, ha valaki nem azzal kel és fekszik, ha nem tökéletesíti önmagát folyamatosan, akkor nagyon nehéz. Nagyon-nagyon kemény munkát kíván, majd meglátjuk, hogy tényleg megvan-e ehhez az elszántsága.”