Ugyan elvileg szerződése van 2012-re a Caterhammel, jó ideje híresztelik, hogy Jarno Trullit még az idény előtt meneszti a csapat és helyére egy fiatal és esetleg szponzori hátszéllel is rendelkező pilótát ültetnek. Korábban felmerült a végül a Toro Rossónál kikötő Daniel Ricciardo neve, de Sebastien Buemi, Bruno Senna és legfőképp Vitalij Petrov esélyes állítólag.

Az olasz veterán egy friss megszólalásában nem túl burkoltan figyelmeztette a Caterhamet, hogy szerinte nagy hiba lenne egy fizetős pilótára cserélni. Trulli a Lotus Renault-t hozta példának.

“Kubica nagyszerű versenyző, aki mindent ki tud hozni az autóból. Ezért is voltak titkos favoritok. Amikor Robert kidőlt (a balesete miatt), végük is volt. Petrov nem volt képes vezetni a csapatot és Senna is megmutatta, hogy nem elég jó” – mondta a jelentős szponzori pénzeik ellenére az év végén ejtett két pilótáról.

“A tapasztalt Nick (Heidfeld, aki a Magyar Nagydíjig ült Kubica helyén) majdnem ugyanannyi pontot gyűjtött, mint Poetrov, pedig ő csak egy fél szezont teljesített. Nem törvényszerű, de igaz, hogy a fizetős pilóták nem szeretnek annyira küszködni, kevésbé elhivatottak. Az alkalmazásuk üzleti döntés, de én úgy vélem, nem éri meg.”