A csapatok szövetségéből (FOTA) a Red Bull és a Ferrari már kilépett a költségcsökkentési egyezményről folytatott vita miatt, de mindkét istálló jelezte, hogy egyébként fontosnak tartja a költségek lefaragását. A négy élcsapat (Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes GP) képviselői a héten különmegbeszélést tartottak az RRA-ról, a tárgyaláson némi előrelépést is sikerült elérni. Abban maradtak a csapatok, hogy további egyeztetéseket tartanak a témáról.

Noha a megbeszélésen résztvett csapatok hivatalosan nem kívánták kommentálni az ügyet, az Autosport forrásai szerint nagyon pozitív volt a hangulat, de a végleges megegyezéshez újabb tárgyalások szükségesek. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke korábban úgy fogalmazott, hogy nem lesz könnyű olyan megoldást találni, amivel mindenki elégedett.

“Ha egyenértékűségről tárgyalunk, az mindig veszélyes” – mondta Horner. “Minden csapat máshogy épül fel és más a tulajdonosi háttere. Vannak, amelyek gyártókhoz tartoznak és vannak függetlenek. Ha az olyanokat nézzük, mint a tesztelés, a szélcsatornás órák, a létszámkorlátozás és egyéb ‘kézzelfogható’ dolgok, ezek jól működnek. De ha megpróbáljuk megtalálni a közös nevezőt a saját munkaórák és külső költések között, máris jönnek a nehézségek.”

“Minden csapat részéről megvan az akarat ahhoz, hogy kordában tartsuk a költségeket, de fontos, hogy egészében vizsgáljuk azokat a csapatokat is, amelyek például maguknak készítik a motorokat.”