Kézsérülést szenvedett egy ausztriai motorosszán-versenyen Kimi Räikkönen, a finnek Forma-1-es pilótája. A hinterglemmi viadal szervezőinek tájékoztatása szerint a sportoló elvesztette uralmát járműve felett, és leesett róla. Az autósport elitkategóriájának 2007-es világbajnoka a baleset során felsértette a bal kezét és emiatt lemondta a további részvételt a versenyen.
 
A 32 éves Räikkönen négy éve a Ferrarival lett világbajnok, majd a 2009-es idény végén kiszállt az F1-ből, s az elmúlt két évben a rali-vb-n versenyzett. A pilóta november végén megállapodott a Lotus istállóval, így jövőre visszatér a Forma-1-be.

A Lotus istálló is megerősítette, hogy a pilóta abszolút rendben van, a csuklóját fájlalja és egy kötést kell hordania.

A csapat vezetői vélhetően nem örültek a baleset hírének, hiszen tavaly (akkor még Renault néven) akkori elsőszámú pilótájuk Robert Kubica egy évad eleji raliversenyen szenvedett balesetet, ami nyomán kihagyta az egész idényt. Visszatérése most is kérdés. 

A Swatch Snow Mobile versenyen egyébként más F1 pilóták is részt vettek, így Nick Heidfeld, Nico Hülkenberg, Sakon Yamamoto is az indulók között volt.

Ilyen volt a verseny:

Forrás: MTI