Csak egy napot kellett várni a hivatalos közleményre azzal kapcsolatban, hogy a 2012-es idényben a GP2-bajnok Romain Grosjean lesz Kimi Räikkönen csapattársa a jövőre Lotusként induló Renault-nál. Az információt az egyik olasz lap szellőztette meg, azt állítva, hogy a szerződés aláírása már napokkal ezelőtt megtörtént a franciával. Grosjean 2009-ben már indulhatott hét versenyen a Renault-val, nem volt sokkal lassabb Fernando Alonsónál, de pontot végül nem sikerült szereznie.

“Őszintén örülök, hogy a Renault egyik versenyzője lehetek 2012-ben” – nyilatkozta Grosjean. “Nagy mosollyal vettem tudomásul, hogy beülhetek a jövő évi autóba, kiváltságosnak érzem magam a lehetőség miatt. Nagyszerű tapasztalatszerzési lehetőség lesz számomra, hogy egy korábbi, éhesen visszatérő világbajnok mellett versenyezhetek, aki az én teljesítményemre is jó hatással lesz.”

“A sikeres GP2-es szezonom sokat segített abban, hogy érettebbé váljak, sokkal teljesebb pilóta vagyok, mint 2009-ben. Az Enstone-ba való visszatérés olyan lesz, mintha hazatérnék, nem fogok csalódást okozni. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a visszatérést, elsőként a 2006 óta mellettem álló szponzoromnak, a Totalnak, illetve a Gravity Sport Managementnek.”

Grosjean Vitalij Petrov helyét foglalhatja el a csapatnál, akinek pozíciója azt követően ingott meg, hogy az Abu-Dzabi Nagydíj után éles kirohanást intézett az istálló ellen. Az orosznak volt ugyan szerződése a következő idényre, az új feltételekről azonban nem sikerült megállapodni vele.

“Romain lenyűgözött minket, amikor lehetőséget kapott Abu-Dzabiban és Brazíliában az első szabadedzésen” – fogalmazott Eric Boullier csapatfőnök. “Leigazolása nagy segítséget jelenthet a csapat újjáépítésében. Szeretnék köszönetet mondani Vitalij Petrovnak és Bruno Sennának idei munkájukért, sok sikert kívánok nekik a jövőre.”

Grosjean tartalékosból lépett előre versenyzővé, az új harmadik pilótáról nem tett említést a Renault közleménye.