Romain Grosjean lesz Kimi Räikkönen csapattársa a 2012-es idényben, a GP2 idei bajnoka szerint nagyszerű párost alkot majd a 2007-es világbajnokkal. A francia két évvel ezelőtt már volt világbajnok kollégája, amikor a 2009-es idényben hét versenyre beugrott a Renault-nál, Fernando Alonsóval szemben kellett helytállnia.

“Fernando után most Kimi, kezdek hozzászokni, hogy egy világbajnokkal vagyok egy csapatban” – mondta Grosjean. “Mindketten nagyon jó pilóták, sőt többek is ennél. Sokat lehet tanulni tőlük, ráadásul remek mércét is jelentenek: ha valaki tartani tudja a szintüket, akkor az csakis jó jel lehet. Az biztos, hogy Kimitől sok mindent lehet ellesni, nagy bajnok és remek versenyző, ahogy azt mindenki tudja.”

“De talán én is tudok neki tanítani valamit, méghozzá a Pirelli gumikról, amelyekkel még soha nem ment, a ralit kivéve. Az F1-es abroncsok viszont nem ugyanolyanok, szóval jó üzletet köthetünk. Biztos vagyok benne, hogy jól kijövünk majd egymással.”

“Megváltoztam azóta, hogy 2009 végén nem találtam helyet a következő évre a Forma-1-ben. Semmilyen kategóriában nem volt állásom április közepéig, ez segített abban, hogy rájöjjek, igazán jól F1-es autóban érzem magam. Néha, amikor elveszítünk valamit, amit nagyon kedvelünk, világossá válik, hogy nem csupán szeretjük, hanem egyenesen létfontosságú számunkra. Nagyon, nagyon keményen dolgoztam az elmúlt két évben azért, hogy fejlődjek és hogy visszakerüljek a Forma-1-be. Örülök, hogy sikerült!”