A jövőre már Lotus néven induló Renault-nál sokan versenyeznek a lehetőségért, hogy Kimi Räikkönen csapattársai legyenek jövőre, olasz lapértesülés szerint azonban ez a kérdés már napokkal ezelőtt eldőlt. “Több mint megbízható francia forrásokra” hivatkozva az Italiaracing azt írta, hogy a GP2 friss bajnoka, Romain Grosjean lesz a finn pilóta párja.

A hír abból a szempontból nem meglepő, hogy Eric Boullier csapatfőnök korábban kijelentette, Grosjean az első számú jelölt arra az esetre, ha Robert Kubica nem tudja vállalni a 2012-es idényt. “A hivatalos bejelentés még nem történt meg, de a szerződést már napokkal ezelőtt aláírták” – írta az Italiaracing.

Grosjean a Lotus-tulaj Genii Capital menedzsmenttel foglalkozó részlegének, a Gravitynek az ügyfele. Vitalij Petrovval és Bruno Sennával volt harcban az állásért, végül több szempont is mellette szólt. “Nemcsak annak köszönheti szerződtetését a francia, hogy a teszteken jó teljesítményt nyújtott, a szerződéssel az utóbbi két évben mutatott fejlődését is elismerték. Emellett kereskedelmi megfontolások is szerepet játszottak az ügyben” – áll az olasz lapban.

A cikk szerint Senna jövőre ismét tartalékos lesz az istállónál, míg Petrov a már nevében is orosz Marussiához igazol 2012-re.