Daniel Ricciardo idén a Hispaniánál gyűjthetett versenytapasztalatokat, az ausztrálnak jó esélye volt arra, hogy jövőre Sebastien Buemi vagy Jaime Alguersuari helyére ülhet a Toro Rossónál. A Red Bull év végéig eldönti, hogy kiket versenyeztet fiókcsapatában jövőre, noha korábban mindkét pilóta pozíciója kérdéses volt, most úgy tűnik, hogy Buemi és Alguersuari is megtarthatja állását.

“Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a Toro Rosso megtartja jelenlegi pilótáit” – nyilatkozta Ricciardo a West Australian című lapnak. “Nem jelentették ki százszázalékos biztonsággal, de a szóhasználatból ezt szűrtem le. Jó esély van arra, hogy amennyiben jövőre is ott leszek a rajtrácson, akkor ismét egy nem Red Bull-os csapatban kapok helyet, de a jó hír, hogy a Red Bull még mindig számít rám.”

Ricciardo jövőre a Caterhamnél köthet ki, amennyiben a csapat nem hosszabbítja meg Jarno Trulli szerződését. A Team Lotus nevet lecserélő alakulat jövőre a Red Bulltól kap sebességváltót és hidraulikát, Ricciardo ezért cserébe kaphat állást.

“Mondanám, hogy erre van esély, de jelen pillanatban ez a maximum. Ez csak egy esély, semmi több. Mindenképp előrelépést jelentene az idei évhez képest, és ez nem rossz. Azt nem hiszem, hogy a Caterham jövőre a pontokért küzdhet, de jól fejlődik a csapat. Ha Heikki Kovalainen lehetne a csapattársam, az jó mérce lenne saját magam számára.”