A Mercedes GP ma bejelentette, hogy 2012-re átkeresztelik a csapatot, a névbe bekerül a Mercedes-Benz házi tuningműhelye-sportrészlege, az AMG neve is, így az alakulat Mercedes AMG Petronas Formula One Team lesz jövőre.

Az AMG egyébként már saját jogon jó ideje az F1 szereplője, hiszen 1996 óta tőlük kerülnek ki a sorozat biztonsági és orvosi autói.

“A csapatunk új neve összeköti a AMG és az ezüst nyilak nagyszerű hagyományait a motorsport csúcskategóriájában. A három betű egyet jelent a hig-techhel, a sportteljesítménnyel és az izgalommal, ez a lépés újabb bizonyítéka a Mercedes-Benz hosszú távú elkötelezettségének. A jelenlegi mezőnyben a 24 közül 16 pilóta kötődik vagy kötődött korábban a Mercedeshez, a gyári csapat működtetése mellett pedig motorszállítóként és a biztonsági és az orvosi autó szállítójaként is jelen vagyunk a Forma-1-ben” – hangsúlyozta a stuttgarti gyártó motorsportfőnöke, Norbert Haug.

A csapatfőnök, Ross Brawn is üdvözölte az átkeresztelést, egyben bejelentette azt is, hogy a minél hatékonyabb 2012-es felkészülés érdekében a jövő évi autót csak a második téli teszten vetik majd be először.

“Büszkén mutatjuk be a csapatunk új nevét ma. Újabb teljesítményhez kapcsolódó elemet ad a csapat identitásához, és még tovább erősíti a Brackley és Brixworth (a Mercedes versenymotor-gyára) közti kapcsolatot.”

“A gyárban már jó ideje a 2012-es kihívásra koncentrálunk, egyértelműen az előrelépés a célunk a jövő évben. Ahogy mindig, a téli fejlesztés kulcsa, hogy kompromisszumot találjunk a gyári fejlesztések és ezek pályára való átültetése  között a teszteken. Úgy gondoljuk, hogy az autó második teszten való bemutatkozása az optimális kompromisszum az F1 W03-as fejlesztéséhez.”