F1: Francia újoncot igazolt a Virgin 2 Már két hete sejteni lehetett, amit a Virgin Racing végül a Brazil Nagydíj után hivatalosan is bejelentett: a kiscsapat elengedte az idén bemutatkozott Jerome D’Ambrosiót, helyére 2012-ben a francia újonc, Charles Pic kerül.

“Nagyon örülök, hogy a Marussia Virgin Racinggel beléphetek a Forma-1-be. Versenyzőként az ember mindig úgy érzi, hogy készen áll az újabb lehetőségre, de a múlt heti Abu-Dzabi teszt kemény volt. Nagyszerű lehetőséget kaptam a csapattól a tanulásra, tudtam, hogy meg kell győznöm őket, hogy jó munkát tudok végezni. Elégedett voltam a teljesítményemmel és láthatóan a csapat is, szóval jó volt a kezdet. De ez csak az első lépés, kemény munka vár rám, hogy meg tudjam hálálni a lehetőséget. Tetszik a csapat, jól tudtunk együtt dolgozni. A télen nagyon igyekszem majd, hogy minden tekintetben felkészüljek a tesztekre és az első F1-es nagydíjamra” – mondta a 22 éves francia, aki két győzelmet és három harmadik helyet gyűjtött idén a GP2-ben.

A csapatfőnök, John Booth is örült az ifjonc érkezésének:

“Nagy örömmel üdvözlöm Charles-t Timo új csapattársaként. Természetesen nagyon figyeljük az alsóbb kategóriákat, Charles pedig igen figyelemreméltó volt az elmúlt pár évben. Az igazi mérce persze az abu-dzabi ifjoncteszt volt, ahol keményen próbára tettük, hogy felmérjük a potenciálját. Első alkalommal ült F1-esben, szóval nem volt könnyű dolga, de nagyon összeszedetten végezte az elvárt munkát, kiválóan helytállt.”

Booth egyben köszönetet mondott az egyébként újoncévében nagyon szépen teljesítő, távozni kényszerülő D’Ambrosiónak:

“Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Jerome-nak az elmúlt 12 hónapban végzett kemény munkáját és hozzájárulását. Meggyőződésem, hogy izgalmas jövő áll előtte, sok sikert kívánok neki!”

A jövőre már Marussia néven futó alakulat ezzel három éven belül harmadik újoncát fogyasztja majd, hiszen 2010-ben még a brazil Lucas di Grassi ült az autóban Timo Glock mellett. A német pilóta az állandó pont, neki 2014-ig van szerződése a sereghajtóval.