A Team Lotus – jövőre Caterham – ma reggel bejelentette, hogy sportigazgatói posztra szerződtette a nyárig a Lotus Renault GP-nél ugyanilyen szerepben dolgozó Steve Nielsent.

A paddock szerte elismert és közkedvelt szakember munkája hasonló lesz, mint a Williamstől a McLarenhez igazolt Sam Michaelé, azaz a versenyhétvégéken átfogóan követi a csapat működését, emellett kapcsolatot tart a versenyigazgató Charlie Whitinggal és ő képviseli az alakulatot a versenybírók előtt is, ha kell.

“Először 2010-ben Szingapúrban találkoztam Steve-vel és ajánlottam neki munkát, de akkor visszautasította, ezért nagyon örülök, hogy végül mégis elfogadta az ajánlatunkat és csatlakozik hozzánk. Jó fényt vet a csapatunkra, hogy ilyen kaliberű szakembereket is meg tudunk szerezni” – mondta a csapatfőnök, Tony Fernandes.

A Renault/Lotus Renault/jövőre egyedüli Lotus az elmúlt két évben számos szakembert veszített, Nielsen mellett elég csak a Mercedeshez igazolt technikai igazgatót, Bob Bellt és a versenymérnök Mark Slade-t vagy az épp Nielsen utódjának szánt, de két hete, az Indiai Nagydíj előtt hirtelen távozott csapatigazgatót, John Wickhamet említeni.

A két Lotus valamint a Red Bull és jövőre a Williams motorszállítójaként is szereplő Renault is személyi változást jelentett be ma délelőtt: a francia gyártó F1-es részlege, a Renault Sport F1 elnöki székében 2012 januárjától Jean-Michel Jalinier váltja a 2007 óta a poszton lévő Bernard Rey-t.

Jalininer korábban számos különböző vezetői szerepben dolgozott a cégnél, irányított fejlesztési programokat, de volt a Renault Oroszország és a Renault Brazília ügyvezető igazgatója is.