Az már jó ideje világos volt, hogy a HRT az első Indiai Nagydíjra visszaülteti autójába a nyáron félreállított Narain Karthikeyant, de mostanáig az látszott valószínűnek, hogy az indiai a váltópartnere, Daniel Ricciardo helyét kapja, maga a Red Bull-os ifjonc is így tudta. A hétvégén kiderült, hogy a csapat másképp döntött, Vitantonio Liuzzi hagyja ki a versenyt, az ő autóját kapja Karthikeyan.

“A hazai szurkolók előtt versenyezni életre szóló lehetőség, nagyon szerencsésnek érzem magamat. Egészen szürreális élmény lesz. Már most is óriási a pezsgés a nagydíj miatt, biztos vagyok benne, hogy hatalmas siker lesz. Igyekszem majd a lehető legjobb eredményt hozni! Amikor (2005-ben) eljutottam a Forma-1-be, egészen nehéz helyzetből sikerült a dolog, senki nem gondolta volna, hogy valaha az első Indiai Nagydíjon versenyezhetek, de most eljött a pillanat és ott leszek a rajtrácson” – mondta a hat évvel ezelőtt a Jordannél bemutatkozott Karthikeyan.

A csapatfőnök, Colin Kolles szerint Karthikeyan versenyeztetésével a HRT számára már-már hazai futam lesz a hétvégi rendezvény.

“Bár nem a Forma-1 a legnépszerűbb sport Indiában, a futamot övező izgalom alapján úgy látjuk, nagy siker lesz a futam. A HRT számára pedig még különlegesebbé teszi, hogy velünk van az első indiai F1-es versenyző és a (szponzor) Tata is, szinte hazai futam ez. Narain egy tehetséges pilóta, büszkék vagyunk, hogy lehetőséget adhatunk neki. Tonio Liuzzit kértem meg, hogy az Indiai Nagydíjra álljon félre, és szeretném is megköszönni a profi hozzáállását.”

A Karthikeyan mellett maradó Ricciardo a mostani hétvégével együtt még három versenyen gyűjthet tapasztalatokat, és bár valószínűnek látszik, hogy jövőre a Toro Rossóba ülhet át, egyelőre nem biztos benne, hogy tényleg így lesz.

“Előttem van még a következő pár futam. Azokon továbbra is a jövő évre készülhetek, fontos, hogy összeszedett legyek és ne azzal foglalkozzak, hogy a többiek mit csinálnak. Csalódott lennék, ha jövőre nem kapnék versenyzői állást, de ez van. Kevés a hely. De ott a Red Bull, remélem, hogy idén meg tudom győzni őket annyira, hogy ezután is helyet adjanak nekem valahol!” – magyarázta az ausztrál újonc.