A Lotus Renault augusztus közepén jelentette be, hogy még a hónap elején tesztlehetőséget adott a spanyol Maria de Villotának a franciaországi Paul Ricard pályán. A 31 éves versenyzőnő az F1-es teszt után a World Series by Renault két héttel ezelőtti szezonzáróján, Barcelonában újra vezette a csapat demóautóját, mostanra “vérszemet kapott”, úgy gondolja, hogy helyet találhat a száguldó cirkuszban.

“Az első, augusztusi teszt jól ment, olyan jól, hogy felpörgette a további lehetőségeket” – mondta az Europa Press hírügynökségnek, hozzátéve, hogy a rövid távú célja egyértelműen az, hogy 2012-re a Forma-1-ben kapjon szerepet.

Az 1977-ben néhány F1-es futamon próbálkozó Emilio de Villota lánya korábban a Túraautó-világbajnokságba is belekóstolt, az elmúlt három évben pedig a focis körítésű Superleauge Formulában versenyzett olyan ex-F1-esek mellett, mint Antonio Pizzonia, Enrique Bernoldi vagy Sebastien Bourdais. Úgy látja, hogy ha ott bírta velük a lépést, a Forma-1-ben is lenne esélye.

“Természetesen nagyon tisztelem őket, de nem hiszem, hogy egyenlőtlen lett volna a küzdelem. Igen, tudom, hogy fizikailag még keményebben kellene dolgoznom (az F1-ben), de sportolóként és autóversenyzőként úgy érzem, hogy a szükséges és megfelelő edzéssel nagyon is helyt tudnék állni.”