A jövő hétvégén India megrendezi első Forma-1-es versenyét. Az új helyszín ugyan mindenki számára ismeretlen, de a McLaren főnöke, Martin Whitmarsh szerint az elmúlt futamok tanulságai alapján a wokingi csapat a győzelemre hajthat majd. Kíváncsian várja az eseményt.

“Valami izgalmas dologra számítok, azt hiszem, mindenki így van ezzel. Olyan pálya, ahol még sosem jártunk, olyan ország, amelyet sosem látogatott meg a Forma-1, szóval izgalmas lesz.”

“Szerintem elég erősnek tűntünk Japánban, és erősnek tűntünk Koreában is, de a Red Bull jobban dolgozott. Reméljük, hogy Indiában megint nekünk kedvez majd a helyzet, mi erre hajtunk.

Hogy a vadonatúj pálya konkrétan mennyire fekszik majd a McLaren autójának, azt azért Whitmarsh sem tudja előre:

“Ezt nem tudhatom, amíg ott nem leszünk, amíg nem látjuk a pálya felületét, hogy milyen is. De miért ne lehetnénk erősek? Persze biztos vagyok benne, hogy a Red Bull is az lesz és a Ferrari is igyekszik majd megverni minket. Izgalmas kihívás elé nézünk Indiában.”

Amellett, hogy a csapat az új pályával ismerkedik, egy kis oknyomozó tesztelést is kénytelen lesz elvégezni, ugyanis a Koreai Nagydíjon Lewis Hamilton Sebastian Vettelhez viszonyított versenyképtelenségének egyik oka egy nem várt leszorítóerő-csökkenés volt. A McLaren azt gyanította a futam után, hogy az első szárny lamellái közé tömődött gumitörmelék lehetett a háttérben, de a pénteki szabadedzésen még tesztelik majd a problémát.