A Toro Rosso idei legjobb versenyét teljesítette a Koreai Nagydíjon: Sebastien Buemi a 9. lett, míg Jaime Alguersuarit csak a három élcsapat pilótái előzték mag Jongamban, a 7. helyen ért be. Óriási az öröm.

“Kétségbevonhatatlan, hogy a Toro Rosso fantasztikus munkát végzett, nem csak ezen a hétvégén, de Szuzukában is, ahol felkerültek a frissítések az autóra. Japánban még nem sikerült kihoznunk belőlük mindent, de a két verseny közti pár napban a csapat munkájával előbbre tudtunk lépni” – dicsérte az alakulatot a spanyol.

“Az autó egyenesbeli sebessége fantasztikus, így sikerült megelőznöm Nicót (Rosberg) is az utolsó körön. Be kell vallanom, én sem gondoltam, hogy sikerülni fog, de azért tettem egy utolsó próbát és  be is jött, egyrészt annak is köszönhetően, hogy hibázott egy kicsit. A nagyszerű bokszkiállásokkal együtt így sikerült összehozni ezt az eredményt.”

“Három futammal a vége előtt közelebb kerültünk a Sauberhez, azt hiszem, van esélyünk, hogy megelőzzük őket, ha továbbra is így teljesítünk, a top10-ben tudunk végezni” – reménykedett Alguersuari.

Buemi a rajtnál rosszul járt, ezért különösen nagy öröm volt számára, hogy végül pontszerző lett:

“Hihetetlenül örülök ennek a versenynek. Valaki nekem jött az első kanyarban, ezzel négy helyet vesztettem, nem tudom pontosan, mi történt. Utána kemény munkával kellett visszakapaszkodnom, meg kellett előznöm a két Williamset, a két Saubert és mindkét Force Indiát is.  Az autó nagyon versenyképes volt, az egyenesben magas volt a végsebessége. Az bokszkiállások is jól mentek, köszönöm a csapatnak a hétvégén végzett munkát!”

A Toro Rosso 8 pontot gyűjtött Jongamban, míg a konstruktőri bajnokságban előttük, a 7. helyen álló Sauber siralmas hétvégét teljesített, így három pontnyira felzárkóztak a svájciakra, az állás 40-37. A középmezőny kétmilliárdos csatájában továbbra is teljesen nyitott a végkimenetel: a Force India (49 pont), a Sauber és a Toro Rosso is lehet hatodik.