A HRT még az év elején lépett ki a Forma-1-es csapatok érdekvédelmi- és egyeztető szervezetéből, a FOTA-ból, ugyanis úgy érezték, hogy a nagyok akarata mellett az ő véleményük és helyzetük nem sokat számít.

A HRT-nél azóta tulajdonosváltás történt, és lassan közelít a sportágat működését és pénzügyeit keretbe foglaló szerződés, az ún. Concorde Agreement 2013-ra szóló újratárgyalása is, de a csapatfőnök ma is ugyanaz a Colin Kolles, aki a helyzetet is ugyanúgy látja, azaz nem kívánnak visszatérni a FOTA-ba.

“Szerintem a FOTA csak egy név, a valóságban tulajdonképpen nem is létezik. Nekünk nagyon jó így, ahogy van” – monda a román-német szakember az Autosportnak.

“Talán meggondolnánk a dolgokat, ha a mi igényeinket is figyelembe vennék, de azt hiszem, mi magunk jobban ismerjük a saját problémáinkat, mint a FOTA elnöke (jelenleg a mclarenes Martin Whitmarsh – a szerk.), aki más struktúrát irányít, szóval nem hiszem, hogy szükségünk van valakire, aki helyettünk tárgyal. Szerintem elég jók és erősek vagyunk ahhoz, hogy magunk intézzük az ügyeinket.”