A Forma-1 elmúlt évtizedének egyik érdekes figurája a nagy problémamegoldó-kármentő Colin Kolles, aki fogorvosi diplomával a zsebében tartotta felszínen a 2005-es évek közepétől halódó Jordant, majd annak jogutódjait, a Midlandet és a Spykert, míg 2009 elején nem távozott az addigra Force India néven működő alakulattól.

A román-német Kolles tavaly a HRT-t rázta a indulásra alkalmas formába az utolsó pillanatban, azóta pedig a lehető legszűkösebb pénzügyi háttérrel működteti és hajtja előre az alakulatot. A 43 éves Kollest sokan túl keményfejűnek tartják, a riválisok vezetői nem mind ápolnak vele jó kapcsolatot, de ez őt nem zavarja.

“Azt hiszem a többiek úgy gondolják, CK bolond. Én tisztelem Bernie Ecclestone-t és ezt ő is tudja,  csak ez számít” – mondta a Motorline.cc-nek.

A kérdésre, hogy mégis miért tarthatják bolondnak, Kolles ki is fejtette, mit gondol az F1-es vezetőkről:

“Én belemenős vagyok, azt mondom és teszem, amit gondolok. Jó néhány ezek közül az úriemberek közül viszont inkább csak ügyintéző, nem elég tökösek. Olyanok, mint a banktisztviselők. Na ez a különbség, ezért neveznek holdkórosnak, őrültnek vagy akárminek. Biztosat nem tudok, de szerintem mondogatják, hogy na, már megint ez a Kolles!”