A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier az elmúlt időszakban egyre kritikusabban beszélt a sérült  Robert Kubica helyére szerződtetett Nick Heidfeld teljesítményéről, több jel is utal arra, hogy a német helye nem biztos a csapatnál. A Renault a Magyar nagydíj mai első szabadedzésére Bruno Sennának adta Heidfeld autóját, Boullier és a csapattulajdonos Genii vezetője, Gerard Lopez is a 2009-ben már beugrott francia Romain Grosjean alkalmazását pedzegeti.

Heidfeld az aggasztó jelek ellenére nem félti az állását.

“Elégedett vagyok a helyzetemmel a csapatnál, szerintem jól megvagyunk. Bruno lehetőséget kap a vezetésre itt, és úgy tudom Eric azt mondta, Grosjean jól teljesít a GP2-ben, de ez még nem jelenti azt, hogy át fogja venni a helyemet.”

“Nem gondolom, hogy eddig tökéletes lett volna az idény, de jó volt, elég jó ahhoz, hogy esélyem legyen jövőre is a helyre. Természetesen ezután is hajtani fogok, igyekszem a legjobbat nyújtani, aztán majd meglátjuk, mi lesz” – mondta csütörtökön a Hungaroringen.

Az idén 11. F1-es szezonját teljesítő német tisztában van vele, hogy a kvalifikáción nem megy a legjobban, de azt állítja, hogy ezen a téren is folyamatosan javul.

“Azt hiszem, volt néhány jó szereplésem. Persze voltak olyan futamok is, amikor gondjaim voltak, például Barcelonában, ahol az időmérőn kigyulladt az autóm – de ott is 8. lettem végül. Összességében szerintem jól szerepeltem, bár a kvalifikáción nem mindig sikerült kihozni a maximumot a lehetőségekből, de így is sokat tanultam és szerintem javultam is. Apróságokról van szó, de ezek magyarázzák, hogy miért küszködök egy kicsit.”