A Nürburgringnek otthont adó Rajnavidék-Pfalzban tavasszal tartott választásokon hatalomra került szociáldemokrata-zöld koalíció nem kívánja tovább állami pénzből futtatni a versenyt. A Nürburgring az elmúlt években végzett felújítások, hullámvasút-építés miatt jelentősen eladósodott, a 20 millió eurós versenyrendezési díjat pedig közpénzből szerzett támogatásokkal nyögi ki.

Annak ellenére, hogy a mezőnyben összesen hét német pilóta szerepel, köztük az élő legendának számító Michael Schumacher és a címvédő Sebastian Vettel, a verseny idei nézőszáma is nagyon alacsony volt, a múlt hétvégi Német Nagydíj több mint 13 millió euró veszteséget termelt.

A verseny szervezői a hétvégén tárgyalásokat kezdtek Bernie Ecclestone-nal a rendezési díj mérsékléséről, példaként a Magyar Nagydíjat hozták. “A magyar szerződés egyértelműen olcsóbb” – szögezte le a Nürburgring GmbH szóvivője.

A német DPA hírügynökség szerint Ecclestone elfogadta a Nürburgring kérését, hajlandó a Hungaroringéhez igazítani az új szerződést.

Kíváncsi rá, mit gondolnak a Forma-1 sztárjai a Magyar Nagydíjról? Itt megtalálja összeállításunkat.