Mindig is az volt a Hungaroring Sport Zrt. vezetőinek a célja, hogy a mogyoródi pályán rendezendő F1-es versenyek időszakát mindenképpen ki kellene használni arra, hogy az idelátogató több tízezer külföldi rajongóval megismertessék és megszerettessék a magyar termékeket. Ennek értelmében döntöttek úgy, hogy a Magyar Nagydíjon a világklasszis autókhoz és pilótákhoz világklasszis borokat kínálnak.

Éppen ezért a Hungaroring Sport Zrt. és a Tokaj Kereskedőház Zrt. megállapodott egymással, hogy a hétvégi versenyen a 2001-es évjáratú Tokaji Aszú 4 puttonyos és a Grand Selection 2009 Tokaji Furmint Barrique Száraz bort fogják a Paddock Club vendégeinek kínálni, ott, ahol eddig kizárólag a szervezők által kiválasztott francia borok kerülhettek terítékre.

Az együttműködés mozgatórugója és célja a hazai borok népszerűsítése mellett a két állami tulajdonú cégben lévő szinergiák és eddig rejtett potenciálok kiaknázása. Éppen ezért a jövőben a Magyar Nagydíj látogatói is megismerkedhetnek a magyar borászat remekeivel, bel- és külföldön is öregbítve ezzel országunk és boraink hírnevét.

A Hungaroring Sport Zrt. nemcsak a tokaji borok bemutatásával szeretné elősegíteni a hazai termékek minél szélesebb körben való népszerűsítését, így további hazai cégekkel is készek a megállapodásra.