F1: Buemi sokallja a büntetést 2 Szigorúak voltak a Forma-1-es versenybírák, amikor Sébastien Buemi (Toro Rosso) és Nick Heidfeld (Lotus Renault GP) ütközése után 5 rajthelyes büntetésre ítélték, amelyet a Hungaroringen kell letöltenie.

Buemi a Német Nagydíj 10. körében lezárta az ívet bal oldalról támadó Heidfeld előtt, majd jobbra húzódott, hogy ideális ívről forduljon rá a következő balkanyarra, amikor a Renault pilótája – akinek nem maradt hely a pályán – hátulról belement.

“Ez a büntetés túl kemény, de nem akartam hosszasan vitatkozni a versenyigazgatósággal” – mondta Buemi a svájci Blicknek.

“Ugyanúgy közelítettem meg a kanyart, ahogy addig, vagyis teljesen a pálya jobb szélére húzódva fékeztem. Heidfeld minden áron el akart menni mellettem, ezért öt-nyolc méterrel később fékezett a szokásosnál. Így nem lehet előzni. Hátulról belém jött és elintézte a gumimat – ez nem elég büntetés?” – tette fel a költői kérdést a Toro Rosso pilótája.

Heidfeld természetesen másképp látta a történteket.

“Balról blokkolta a támadásomat, ami teljesen szabályos, de amikor jobbról akartam elmenni mellette, egyszerűen rám húzta a kormányt és kiterelt a fűre. Nem hagyott helyet” – mondta a Renault pilótája. “Buta dolog volt és veszélyes is, szerencsére nem lett baj belőle. Tudnia kellett, hogy ott vagyok, fogalmam sincs, mit képzelt. Világos volt, hogy ebből nem sülhet ki semmi jó.”