Robert Kubica februári kidőlése után a Renault a saját tartalékosai, Bruno Senna és Romain Grosjean helyett inkább a tapasztalt Nick Heidfeldet ültette az autóba, a német veterántól a csapat vezetését, esetleg még futamgyőzelmet is vártak.

Heidfeld azóta nem villogott igazán, amikor nem esik ki, hozza a pontocskákat, de nem lett belőle vezéregyéniség, a csapatfőnök egyre elégedetlenebb.

“A teljesítmény tekintetében Vitalijra (Petrov) támaszkodunk, Nick inkább csak az autó fejlesztésében jó. Nem hozta azt a vezetői szerepet, amit vártunk, nem vette kézbe a csapatot” – mondta Eric Boullier.

Heidfeld hamarosan következő menesztésére utal, hogy a Magyar Nagydíj pénteki első edzésén már Bruno Sennát ültetik a német autójába, az Auto Motor und Sport szerint pedig a csapat tulajdonosa, Gerard Lopez két hete már Brazíliába utazott, hogy tárgyaljon a pilóta jövőjéről.

Szintén esélyes lehet a Boullier menedzsmentjéhez tartozó francia Romain Grosjean, aki ugyan 2009-ben nem remekelt F1-es bemutatkozásakor, de azóta több kategóriában is jól szerepelt, idén a GP2 bajnoki esélyes éllovasa.

“2009-ben még nem állt készen, az a hét Alonso melletti verseny nem tett jót neki. De idén bizonyítja a GP2-ben, hogy jó versenyző és megérdemel egy újabb esélyt” – mondta Grosjeanról Boullier.