A Silverstone-ban aratott idei első győzelem után a Ferrari a Német Nagydíjon is versenyképes volt, Fernando Alonso a második lett és Felipe Massa 4. helye is csak egy rakoncátlan kerékanya miatt úszott el. A csapatfőnök, Stefano Domenicali örül a formajavulásnak, de a bajnokságra most nem gondol, mindössze futamról futamra akar rohamozni.

“Most minden futamon támadnunk kell, aztán majd később – nem most, mert jelenleg nagyon messze van – majd meglátjuk, mi a helyzet a bajnoksággal. Most csak annyit mondhatunk, hogy minél több pilóta, minél több autó küzdhet a győzelemért, annál könnyebb pontokat szerezni és csökkenteni a lemaradást, ami azonban jelenleg még nagyon nagy.”

Bár Alonso nem tudta megverni Hamiltont, a csapatfőnök nagyon elégedett volt a hétvége tapasztalataival, ugyanis a Ferrari korábbi gumimelegítési problémái még a kimondottan hűvös, 13-14 fokos időben sem jelentkeztek.

“Az időjárás számunkra a lehető legrosszabb volt, ezért igen jelentős, hogy így is küzdhettünk a győzelemért. A jó irányba haladunk és így is kell folytatnunk, tudva persze, hogy még tovább kell javítanunk a teljesítményünket.”

Domenicali meg van győződve róla, hogy tényleg megérdemelten értek el jó eredményeket mostanában, de arra is figyelmeztet, hogy semmit sem lehet biztosra venni.

“Fernando nem véletlenül szerzett bárkinél több pontot az elmúlt három futamon és a csapat is mindenkinél jobb eredményt hozott az utóbbi kettőn. Ez mutatja, hogy a lehető legjobban igyekszünk, hiszünk a munkánkban, sosem adjuk fel.”

“Most Magyarország következik, és nem felejtettem el, hogy a tavalyi németországi győzelmünk után ott már egy másodpercre le voltunk maradva a Red Bulltól, szóval nem bízhatjuk el magunkat, tovább kell dolgoznunk az autó fejlesztésén.”