Nagy-Britannia

Egyáltalán nem meglepő, hogy az angol sajtó Hamilton teljesítményéről áradozik, hisz a brit pilóta hatalmasat autózott a hétvégén. A Guardian és a Telegraph szerint a csapatnak és Lewisnak kijárt már ez a győzelem, mivel rengeteg kritikát kaptak az elmúlt futamok óta.

Guardian: “Hamilton monumentális diadala. A brit pilóta vezetési stílusa és a McLaren menedzsmentje rengeteg kritikát kapott az elmúlt hetekben, de a sebesség templomában – ahol az élen álló versenyző személye hétszer változott a futam alatt – mind Hamilton, mind a csapata hibátlanul teljesített. Ez a győzelem nem is jöhetett volna jobbkor Hamilton és a McLaren számára.”
Telegraph: “Lélegzetelállító! Hamilton tökéletes versenyt futott, ezzel visszavágott kritikusainak.”


Az Independent szerint többről van szó, mint egyszerű győzelemről, a lap úgy vélekedik, hogy ez az elsőség a korábbi futamok kudarcát kívánja feledtetni. A The Times is hasonlóan ír a nürburgringi hétvége sikeréről.

Independent: “Hamilton megérezte a bosszú ízét, a McLaren pedig tökéletesen segítette. A brit csapat visszavágott a Silverstone-ban elveszített versenyért.”

The Times:
“Hamilton a középpontban a Nürburgringen. A 26 éves brit az elmúlt hetek depressziója és önbizalomhiánya után magára talált, újra gyors és agresszív volt.”

A The Sun szuperlatívuszokban beszél az angol pilótáról és igencsak lehangoló véleménnyel van Vettel teljesítményéről.

The Sun: “Lewis Hamilton leckét adott vezetésből Sebastian Vettelnek. A brit bebizonyította, hogy még mindig ő az előzések mestere, eközben a világbajnoki címvédő saját közönsége előtt rémálomba illő versenyt futott.”

Olaszország

A Ferrari hazájában nem meglepő, hogy főleg Fernando Alonso és a Ferrari feltámadásáról írnak az újságok, de igen elismerően nyilatkoznak Hamiltonról is, aki tökéleteset alakított a hétvégén.

La Gazzetta dello Sport: “Grande Hamilton! Lecke a mezőnynek autóvezetésből! Lewis tökéletes versenyt futott, s megállította a lendületbe jött Alonsót, aki a második helyet ennek ellenére elcsípte.”

Corriere della Sera: “Hamilton és Alonso saját feltámadásukat ünneplik.”
Corriere dello Sport: “Hamilton győzött a Nürburgringen, Alonso megverte a Red Bullokat.”
Il Tempo: “Hamilton verhetetlen volt.”

A La Repubblica és az Il Tirreno még hisz abban, hogy akár Fernando is megnyerheti a világbajnokságot, így rendkívül optimistán tekintenek a következő 9 futamra annak ellenére, hogy a címvédő előnye még mindig jelentős (77 pont) a szintén red bullos Webber, és az őt követő Hamilton, Alonso és Button előtt.

La Repubblica: “Lewis úgy vezetett, mint egy őrült. A Ferrari megelőzte a Red Bullt és továbbra is versenyben van.”
Il Tirreno: “A világbajnokság még nem dőlt el.”

Franciaország

A francia média inkább a Red Bull kiábrándító teljesítményéről cikkez és kihangsúlyozván, hogy még nem borítékolhatjuk el Sebastian Vettel címvédését.

Libération: “Lewis Hamilton még versenyben van. Az idénybeli második futamgyőzelmét arató brit pilóta brillírozott Németországban. Kételyek a Red Bullnál.”
L’Équipe: “Hidegzuhany Vettel számára. Ezek után ki meri azt mondani, hogy a Forma-1-es szezon unalomba fulladt? Kilenc verseny van még hátra és Vettel ellenfelei lesben állnak, lépésről lépésre közelebb jönnek, mindig készen állnak a támadásra és egyre gyakrabban sikerrel is járnak.”
Le Parisien: “Hamilton a Nürburgring új királya.”    

Ausztria

F1: Alonso bajnok lehet, Vettel kiábrándító 3


A Red Bull hazájában szintén a csapat van a középpontban, ők úgy vélekednek, hogy ez csupán átmeneti megcsúszás volt, és ezzel csak izgalmasabb válik a világbajnokság.

Kurier: “Forma-1-es meglepetés: három rendbontó szólt bele Vettel bulijába.”
Österreich: “Csak egy 4. hely: Vettel megcsúszott. Izgalmasabb lesz a vb? Őrült hármas csata a Nürburgringen. A Red Bullokat leforrázták.”

Magyarország

Hazánknak épp a legjobbkor jött, hogy ketten is képesek voltak megtörni a Red Bull és Vettel uralmát, hisz ezzel rendkívül  izgalmas futamnak ígérkezik a Magyar Nagydíj, főleg ha esőt is kapnak a fiúk.

Nemzeti Sport: “Lewis Hamilton idei második győzelmét hozta a Német Nagydíj, a McLaren pilótája hatalmas és élvezetes csatában győzte le Fernando Alonsót és a pole pozícióból induló Mark Webbert a Nürburgringen. A vb-éllovas Sebastian Vettelnek rossz rajtja és korai megcsúszása miatt esélye sem volt arra, hogy a győzelemért vagy egyáltalán a dobogós helyezésekért küzdjön, arra is az utolsó körig kellett várnia, hogy megelőzze az addig a 4. helyen haladó Felipe Massát. A hazai pályán versenyző pilóták 2008 ősze óta tartó átka továbbra sem ért véget. Egy hét múlva következik a Magyar Nagydíj.”

Blikk: “A McLaren pilótája megnyerte a Német Nagydíjat, pályafutása tizenhetedik diadalát ünnepelhette, s bizakodva várja a mogyoródi futamot, amelyen 2007-ben és 2009-ben is győzött. A nem is oly régen még a csapatát kritizáló, gyorsabb autót követelő brit sztár újra mosolyog, és a Hungaroringen is szeretne az élen végezni. Úgy tűnik, a dobogó második fokára álló Fernando Alonso megtalálta a receptet a Nürburgringen negyedikként célba érő, ám a vb-sorozatban továbbra is toronymagasan vezető német Sebastian Vettel háttérbe szorítására.”