A dobogósok: Alonso (2.), Hamilton (1.) és Webber (2.)

A dobogósok: Alonso (2.), Hamilton (1.) és Webber (2.)

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes, 1.)

“Ezek az érzelmek, ez az akarat, amit a csapat befektetett, szinte felfoghatatlan. Nem gondoltuk hogy ezen a pályán ilyen gyorsak lehetünk, hiszen két hete, Silverstone-ban egyáltalán nem voltunk gyorsak. Az autó, a  motor fantasztikus volt, elképesztő érzés, nehezen találom a szavakat. Ez volt életem egyik legjobb versenye.?

“Jó autó nélkül lehetetlen nyerni. Apránként tapasztaltam ki az autót, de hiába voltam gyors az első és harmadik szektorban, voltak kanyarok, amelyekben folyamatosan tudtam javulni.”

“Engem is meglepett, hogy ilyen remekül tapadtak a [végén felrakott középkemény] gumijaim. Remélem, fel tudjuk használni ezeket a tapasztalatokat és sikerül megtartanunk a lendületet a következő futamokra is.?

Fernando Alonso (Ferrari, 2.):

“Ez egy fantasztikus vasárnap, nagyszerű verseny volt. Tegnap úgy tűnt, hogy kicsit lemaradtunk [az időmérő edzésen], de ma remek volt az autó, jó volt a gumikopás. A valenciai második helyem és a silverstone-i győzelmem után azt gondolom, hogy ez a 2. hely remek eredmény. Fantasztikus ez az eredmény a csapat számára, nagyon meg vagyok elégedve.”

Mark Webber (Red Bull-Renault, 3.)

“Sajnos ma nem voltunk elég gyorsak. Mindent megpróbáltam, de ezek a srácok egy picivel gyorsabbak voltak. Hibáztunk a stratégiával, csalódott vagyok, hogy nem sikerült nyerni. A harmadik hely nem rossz eredmény, de ennél azért többet kell letenni, ha meg akarjuk verni a Ferrarit és a McLarent.”

“Remélem, hogy az idény második felében már inkább én fogok csatázni a dobogós helyekért [mint Webber csapattársa, Sebastian Vettel – a szerk.].”

“Az igazi nagy fejlődés nem nálunk, hanem a másik két csapatnál figyelhető meg. Csapatként még így is ragyogóan állunk az összetettben, de az előző futamon tisztán kikaptunk (a Ferraritól), most pedig a McLarentől. Ezért mondom, hogy nagyon oda kell figyelnünk, mert az ellenfeleink nem tétlenkednek.”