Fernando Alonso, Scuderia Ferrari

Fernando Alonso, Scuderia Ferrari

Alonso pénteken még úgy nyilatkozott, hogy a Ferrarinak kockáztatnia kell, ki kell használnia minden kínálkozó lehetőséget arra, hogy megverjék a McLarent. A spanyol a Nürburgringen a 4. rajtkockát szerezte meg, csapattársa, Felipe Massa az ötödik helyről rajtolhat vasárnap.

Fernando most azt mondja, nem érti, miért vannak meglepve az emberek, hogy nem sikerült jobban megszorongatnia Webbert, Vettelt és a váratlanul megerősödött Lewis Hamiltont a McLarenben.

“Szerintem ez az eredmény rendben van. Pénteken azt mondtuk, hogy kettő-négytizedre vagyunk a Red Bull mögött, és ez ma pontosan beigazolódott. Hamilton kiválóan ment az időmérőn. Tegnap új alkatrészeket teszteltek a kocsin, ezért nem voltak olyan jók az időeredményeik, de ma nagyon erősek voltak. Nincs ebben semmi meglepő” – jelentette ki Alonso.

“Mi még mindig fejlesztjük az autót, az itt kipróbált új alkatrészekkel körről körre jobb lesz. Ez nem úgy van, hogy az ellenfeleink két hétig a tévét bámulják; mindenki fejleszt, javít. Tudjuk, hogy a McLaren egy komoly aerodinamikai csomaggal érkezett, a Red Bull szintén. A versenyhétvégéken kívül is megy a verseny a csapatok között, hogy melyikük tud gyorsabban fejleszteni.”

“Semmi meglepő nincs a mai edzéseredményben. A negyedik egy nagyon jó rajtpozíció számunkra, és ha holnap esni fog a versenyen, bármi megtörténhet. Az biztos, hogy mi támadunk!”

“Ha valóban esni fog a versenyen, ahogy jósolták, minden nyitott lesz. Egy esős versenyen sosem lehet előre kiszámítani, mi fog történni. Az biztos, hogy a gumik hőmérséklete kulcsfontosságú lesz, hiszen már a 11 fokos száraz aszfalton sem könnyű felmelegíteni őket. Még nem tudom, hogyan fogunk tudni megbirkózni ezzel a feladattal esőben. Be kell fejeznünk a futamot, és ha eljutunk a célig, biztos, hogy dobogósok leszünk” – tette hozzá magabiztosan a spanyol.