Fernando Alonso silverstone-i győzelmével újra felcsillant a remény a Ferrari előtt, hogy még utolérhetik a Red Bullt. A 150 Italia a Német Nagydíj pénteki szabadedzésein is gyorsnak bizonyult, a spanyol csak 168 ezredmásodperccel maradt el Mark Webber legjobb idejétől.
 
Alonso szerint azonban ugyanolyan gyorsnak lenni nem elég, ezért a Ferrarinak merész, akár kockázatos stratégiai lépéseket is meg kell tennie a következő versenyeken, hogy megverjék a Red Bullt.

“Agresszívnak kell lennünk a stratégiával, nem szabad a biztonsági megoldásokat választanunk akkor sem, ha a többiek [a Red Bull és a McLaren] azt teszik. Spórolnunk kell az új gumikkal az időmérő edzés első két szakaszában. Elképzelhető, hogy a Q1-ben félre kell tennünk néhány friss gumit, hogy megszerezhessük a pole pozíciót a Q3-ban. Ezeket a kockázatokat be kell vállalnunk. Lehet, hogy kiesünk a Q1-ben és csak a 18. helyről rajtolhatunk, de legalább tudjuk, hogy ez azért van, mert kockáztattunk” – fejtette ki Alonso.

“Ugyanez vonatkozik a rajtra is: nem jelenthet gondot, hogy kockázatot vállalunk, mivel nincs vesztenivalónak. Úgy kell nekimennünk a rajtnak, hogy az első kanyarból lehetőleg mi jöjjünk ki vezető helyen.”

Fernando Alonso szerint nem elég, hogy a Ferrari feljavult; a McLarennek is pontokat kell rabolnia a Red Bulltól, hogy ezzel is erősítsék az olaszok esélyeit.

“A következő néhány futamon meg kell erősítenünk, hogy gyorsabbak vagyunk, mint a McLaren. Silverstone-ban már gyorsabbak voltunk náluk, itt (a Nürburgringen) még nem tudjuk biztosan. Az időmérő edzésen kiderül” – mondta Alonso.

A spanyol jelenleg 3. helyen áll a bajnokságban, 92 ponttal lemaradva az éllovas Sebastian Vetteltől. A Ferrari szintén harmadik a konstruktőrök bajnokságában, feleannyi ponttal (164), mint a Red Bull Racing (328).