Hiába érkezik “leghazaibb” futamára a Mercedes GP, Michael Schumacher otthon sem tudott igazán szép dolgokról beszámolni az újságíróknak, a hétszeres bajnok idény felénél vont mérlege negatív, a csapat nem ott tart, ahol szerették volna. A kérdésre, hogy csalódott-e, Schumi kerek perec igennel válaszolt.

“Igen, egyértelműen az vagyok. Mindannyian többet vártunk. Ausztrália előtt nagyon izgatottak voltunk a jó téli teszt után. Nem alakult jó, de még bízunk a javulásban.”

“Nem hiszem, hogy olyan helyzetben lennénk, hogy győzelmekről beszélhessünk. Haladunk, folyamatosan javulunk, még ha az eredmények nem is mutatják. Ha megnézem a csapat szervezetét, a jövőre vonatkozó lépéseket, akkor nagyon bizakodó vagyok. Fokozatosan kell fejlődni és mi pontosan ezt tesszük” – mondta immár sokadjára a 42 éves pilóta.

Schumi a hazai versenye előtt azért jó eredményt remél, a diffúzorszabályok visszavonása és a változékony időjárás szerinte bármit eredményezhet.

“Nagyon sok szép emlékem van innen, a friss fejlesztéseintől pedig azt reméljük, hogy javulunk és adhatunk valamit a szurkolóknak. Ahogy korábban is mondtuk, az időjárás mindenképp érdekes tényező lesz, ahogy az is, hogy a fejlesztések és a korábbi szabályokhoz való visszatérés is, meglátjuk, mit hoznak. Sok mindenre kíváncsiak vagyunk.”