F1: Kerékcserét gyakorolt a polgármester 11 Július utolsó tíz napjában Székesfehérváron lesz megtekinthető a Vodafone McLaren Mercedes csapat Forma-1-es autójának szinte minden tekintetben pontos mása. A normál méretű versenyautót, amellyel a múlt héten még a Szent László Kórház krónikus beteg gyermekei játszhattak, az Alba Plázában nézhetik meg az érdeklődők.

A nyitónapon azonban nemcsak megnézni és fotózkodni lehetett a 2008-as világbajnok Lewis Hamilton Forma-1-es autójának hasonmásával, hanem a Polgármesteri Hivatal és a Vodafone prominensei egy csapatként, a város híres sportolói, Ladányi Balázs jégkorongozó, Simon Balázs kosárlabdázó és Vaskó Tamás labdarúgó is összemérték erejüket egy különleges kerékcserés versenyen. A harmadik csapatot azon helyi lakosok közül sorsolták ki, akik a Facebookon előzetesen jelentkeztek a párbajra, majd egy-egy kérdést jól megválaszoltak.

A háromfős csapatok kiváló hangulatban vették a kerékcserével járó akadályokat, mindenki teljes erőbedobással dolgozott a nem mindennapi feladaton. Minden csapatnak volt lehetősége némi edzésre, a versenyfeladatnak pedig háromszor állhattak neki. Szoros küzdelemben az sportolók csapata bizonyult a leggyorsabbnak, akit a Polgármesteri Hivatal  és a Vodafone vezetői őket pedig a fehérvári lakosok csapata követett.

„Nagy megtiszteltetés Székesfehérvár számára, hogy a főváros után egyedül itt valósul meg a Forma-1-es kiállítás és programsorozat! Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Bajnokok Városa újabb jelentős sportélménnyel gazdagodik, újabb bajnok sportág csatlakozik a megyeszékhely sportéletéhez! A ma kezdődő kiállítás és programsorozat mérföldköve a Vodafone Magyarország és Székesfehérvár között májusban megkötött együttműködési megállapodásnak és közös munkának, biztosítéka annak a szándéknak, hogy a gazdasági élet egyik meghatározó szereplője valódi értéket teremt, közösséget épít a városban” mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

 A 2011. július 29-31. között zajló Magyar Nagydíjig Székesfehérvár lakosai nem csupán megtekinthetik és fotózkodhatnak a McLaren versenyautójával, hanem július 24-én a Német, majd július 31-én a Magyar Nagydíjat követhetik végig élőben kivetítőkön a kiállított versenyautó közvetlen közelében.