A Forma-1-es csapatok érdekvédelmi és -egyeztető szervezete, a FOTA új vezetőt választott az alakulatok technikai főnökeiből álló műszaki munkacsoportja (TRWG) élére, az elnöki szerepet a Renault technikai igazgatója, James Allison kapta.

A poszton elsőként Ross Brawn állt, majd az angol a ferraris Aldo Costának adta át a helyét, az újabb cserére a Maranellóban történt személyi változtatások miatt volt szükség, hiszen Costa távozott az addigi szerepéből.

“Poszt korábbi betöltői magasra tették a mércét, fontos, hogy jól végezzem a munkámat. Elnökként az én feladatom a TRWG üléseinek levezetése, remélem, hogy elődeim útján én is tovább erősíthetem  a konstruktív kapcsolatot az FIA Forma-1-es szabályait hozó technikai munkacsoporttal. A FOTA mindig igyekszik a sport érdekeit szem előtt tartva konstruktívan dolgozni. A működtetése időt és energiát kíván, mindenki egyetérthet vele, hogy ez nagyon is megéri” – mondta a szakember.

A FOTA-hoz kapcsolódó hír, hogy friss spekulációk szerint főtitkári poszton visszatérhet a szervezet egyik korábbi kulcsfigurája, alelnöke, a munkájával egyértelműen tiszteletet kivívott Toyota-főnök, John Howett, aki csapaton kívüli szereplőként igazgatná a működést.