Egy svéd gyűjtőnek, Michael Byströmnek köszönhetően a magyar versenyautózás egyik legendája támad fel egy kör erejéig a július 31-én rendezendő 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj előtt. Eszterházy Antal herceg 1928-ban gyártott és számos versenyen első helyezést elért Bugattija teljesen felújítva, a magyar nemzeti színekben pompázva fog száguldozni az aszfalton, felidézve a múlt század első felének versenyautós életérzését.

Nem sokat, úgy nyolcvanhárom évet kell visszamennünk a történelemben, hisz Eszterházy Antal herceg 1928 májusában vásárolta meg Bugatti T35C típusú versenyautóját, amellyel számos versenyen vett részt a benzingőztől megfertőződött főnemes. A herceg mindig is büszke volt a magyarságára, és nem sokkal a vásárlás után a magyar nemzeti színekre festette le az autót, így indult a különböző futamokon. A régmúlt felidézése adta az ötletet a Bugatti jelenlegi tulajdonosának, a svéd Michael Byströmnek, hogy teljesen felújítva és piros-fehér-zöldre festve a Hungaroringen, éppen a július 31-i F1-es magyar futam előtt mutassa meg ismét a magyar közönségnek.

“Hosszas levelezés és egyeztetés után sikerült megállapodnunk Byström úrral a részletekben, így most már biztos, hogy a legendás veterán versenyautó visszatér Magyarországra, hogy a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj rajtja előtt ismét megmutassa magát a közönségnek. A Bugatti ugyanolyan lesz, mint amikor Eszterházy Antal herceg versenyzett vele, azaz nemzeti színekre lesz fényezve” – árulta el a részleteket Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Történelmi pillanatnak leszünk tehát szemtanúi, amikor a legendás Bugatti megtesz egy kört a Hungaroringen.