F1: Megbüntették a McLarent és a Saubert 2 Összesen 25 000 eurót kell befizetnie a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kasszájába a McLarennek és a Saubernak, a bokszutcában elkövetett szabálytalanságok miatt.

A Sauber figyelmetlenül engedte vissza Kobajasi Kamuit a kerékcseréje után, a williamses Pastor Maldonado útjába. A két kocsi összekoccant, a Sauber ráadásul beleakadt a Force India csapat sűrített levegőt tartalmazó kábeleibe. A szövetség ezért 20 ezer eurórra büntette a Sauber F1 Teamet.

A McLarennek azért kell kicsengetnie 5000 eurót, mert nem megfelelően rögzítették Jenson Button jobb első kerekét, amely leesett a helyéről a bokszutca kijáratánál. A rosszul rögzített kerék kiemelten balesetveszélyesnek számít, ezért a büntetés.

A 2009-es Magyar Nagydíj után a Renault csapatát fenyegette meg eltiltással az FIA, hasonló szabálysértés miatt. 2010-ben – szintén a Hungaroringen – a Mercedes GP-t és a Renault-t is 50-50 ezer eurós pénzbírsággal sújtották, bokszutcai szabálytalanságok miatt.