A McLaren igazgatója, Jonathan Neale tegnap azt mondta, hogy a valenciai, viszonylag versenyképtelen forma egyszeri “zökkenő” volt, csak nem találták el a beállításokat, de a Brit Nagydíjon már magukra találhatnak. Lewis Hamilton sokkal borúlátóbban beszélt a kilátásokról Sport Magazin holnap megjelenő számában.

“A lehető legfelkészültebben érkezem és olyan gyors leszek, amennyire csak bírok, de lehet, hogy küszködni fogunk. A hazai pálya, a szurkolók miatt a győzni akarás még erősebb, ez mindig ad egy kis szikrát a hétvégének, de nem várok túl sokat. Az egyik Ferrari előtt végezni már pozitív lenne” – mondta.

Az FIA a Brit Nagydíjtól gyakorlatilag betiltja az ún. befújt diffúzor használatát, pontosabban annak  gázelvétel alatti használatát. Egyelőre a csapatok is csak találgatnak, hogy kit érint majd súlyosabban és kit kevésbé a szabálymódosítás, de Hamilton attól tart, hogy a McLaren a nagyobb vesztesek közé tartozik majd: “Azt hiszem, újabb visszalépés következik nálunk, a Red Bullra és a Ferrarira kisebb hatással lesz.”