Amikor a williamses évek után 2010-re az előző évi bajnokcsapatból megteremtett Mercedes GP-hez igazolt, Nico Rosberg minden bizonnyal jobb eredményeket várt, mint ameddig az alakulat eddig jutott. A német már hatodik idényét gyűri az F1-et, de győznie még nem sikerült – ennek ellenére hangsúlyozza, hogy jól érzi magát a csapatnál.

“Először is leszögezném, hogy németként vagyok a Mercedes GP-nél, részt vállalok az építkezésünkben. Segíthetem a csapat vezetését, szóval ez egy fantasztikus lehetőség. Véletlenül sem mondanám, hogy kényelmetlenül érezném itt magam vagy ilyesmi. Azért is érzem itt jól magam, mert nagyszerű emberek vannak is, ez egy jó helyzet, öröm ennek a projektnek részesének lenni. De persze autóversenyző vagyok, mindenek előtt futamokat szeretek nyerni” – mondta az Autosportnak.  

“Nem mondanám, hogy türelmetlen vagyok, de remélem, hogy hamarosan már sikerülhet, ezért is hajtok, mint mindig.”

A kérdésre, hogy hajlandó-e még időt adni a Mercedesnek, Rosberg így válaszolt:

“Igen, egyelőre igen. Ez a mostani helyzetre vonatkozik, de túl messzire nem szeretnék a jövőbe tekinteni. Elég jó helyzetben vagyok, majd meglátom. Tény, hogy szeretnék már versenyeket nyerni, de az is tény, hogy jól érzem itt magam. El kell döntenem, hogy mennyire látszik valószínűnek, hogy hamarosan nyerhetek is ezzel a csapattal.”

“100 százalékosan biztos vagyok, hogy jön majd a siker, és szerintem mindenki beláthatja ezt. De tényleg, itt van a Mercedes-Benz, itt van Ross Brawn és egy csomó más okos és ügyes ember dolgozik itt még. A Mercedes építi a motort. Az tény, hogy sikeres lesz a csapat, szerintem ezzel mindenki egyetérthet. A nagy kérdés az, hogy mikor. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy eltart egy darabig, de a Mercedes nagyon elkötelezett.”

Rosberget az elmúlt hónapokban hírbe hozták már más csapatokkal is, elsősorban a Ferrarihoz “küldték” egyes újságírók, de ő maga azt mondja, hogy még nem készül az átigazolásra: “Természetesen érdeklődnek az élcsapatok, ami nagyon jó dolog a karrierem szempontjából, semmi kétség. De egyelőre ennyi az egész, semmi több.”

A 26 éves pilótát 2011 végig köti a szerződése a Mercedeshez, 2012-re pedig opciója van a hosszabbításra.