A texasi Austin mellett épülő Circuit of the Americas pályán 2012-ben tér vissza az USA-ba a Forma-1. A verseny szervezői az eseményhez 25 millió dolláros támogatást is igényeltek, az első évben ebből akarják fizetni a rendezési díjat.

A támogatás körül komoly politikai vita alakult ki, egyesek úgy gondolták, hogy hiba közpénzből támogatni egy F1-es futamot, amikor a közszolgáltatások, például a közoktatás terén is forráscsökkentésekre kényszerülnek.

Az austini városi tanács végül tegnap szavazott a kérdésről, 5 igen és 2 nem szavazat mellett megítélték a támogatást. A pénzért cserébe a verseny szervezői az környezetvédelmi aktivistákkal közösen kidolgozott, jelentős zöld program végrehajtását vállalták: a pálya környékén több ezer fát ültetnek, a személyautós közlekedés kiváltására pedig megfelelő mennyiségű buszokat biztosítanak majd a város és a pálya között. A szervezők emellett 5 millió dolláros támogatást ígértek austini környezetvédelmi kutatásokra.

Bár a Nemzetközi Automobil Szövetség által kiadott 2012-es versenynaptárban az Amerikai Nagydíj júniusi időpontban szerepel, lehetséges, hogy a jellemzően forró texasi nyárról áthelyezik az idény végére, a Brazil Nagydíj mellé.