A tavaly igen küzdelmes csatában világbajnoki címet szerző Sebastian Vettel idén gyakorlatilag megállíthatatlanul halad a duplázás felé, az eddigi nyolc futamból hatot megnyert, kettőn pedig második lett, előnye több mint három győzelemnyi a két legközelebbi üldöző, Jenson Button és Mark Webber előtt.

Vettel menetelése egyre jobban emlékeztet Michael Schumacher 2000-es évek eleji uralmára, főképp a 2002-es és 2004-es szezonokra, amikor a német szinte érinthetetlen volt és már jóval a szezon vége előtt bezsebelte a címet. Az akkori Schumi-sorozat állítólag sokakat elfordított az F1-től, de a sportág uraként emlegetett Bernie Ecclestone most nem tart hasonlótól.

“Sebastian hasonló helyzetben van, mint Michael volt. Jelenleg ő a legjobb, ezért dominál, de épp ezért izgalmas ez a nézők számára, hiszen minden hétvége előtt ott a nagy kérdés: ki tudja megverni Vettelt? Ezért nézik mindig” – magyarázta az F1 hivatalos oldalán az angol, hozzátéve, hogy az izgalmat az is növeli, hogy Red Bull-osnak sokkal erősebb riválisok ellen kell helytállnia.

“Sebastian ellenfelei sokkal erősebbek, mint Michael idejében voltak. Seb győzelmei ettől még figyelemreméltóbbak. Azt hiszem, lehetséges egy Red Bull-korszak, olyan, mint Michaelnek volt a Ferrarival.”

Ecclestone Vettelt az F1 egyetlen posztumusz bajnokához, az egykor általa menedzselt, 1970-ben elhunyt Jochen Rindthez hasonlítja:

“Jochen Rindtre emlékeztet. Seb is mindig józan marad, akármekkora is a siker. Ettől lesz valaki igazán nagy bajnok, ez volt Jochen egyik erőssége is. És mindketten utálnak veszíteni” – mondta.

Az utóbbi hetekben-hónapokban sok szó esett arról, hogy pár éven belül Lewis Hamilton is a Red Bullnál köthet ki – az F1 ura szerint Vettelnek nem kell emiatt tartania. “Sebastiannak egyetlen csapattárs miatt sem kell, hogy fájjon a feje, ő a legjobb!”