Schumacher: Eldobtam a pontszerzést 2 A Mercedes két pilótája szombaton a 7-8. rajkockát szerezte meg a valenciai időmérőn, és Michael Schumacher úgy vélte, hogy vasárnap is nagyjából itt érhetnek majd be. Míg Nico Rosberg eredményre is váltotta a szombati teljesítményt, Schumacher a verseny elejét hátraesett, miután első bokszkiállását követően Vitalij Petrovval ütközött a kijáratnál és új első szárnyért még egyszer a bokszba kellett mennie. A végül 17. helyen beérő hétszeres bajnok elismerte, hogy ő hibázott:

“Nem lehetek valami elégedett a mai versennyel. A végeredmény már a 15. körben eldőlt, amikor belecsúsztam Petrovba és elvesztettem a valószínűleg megszerezhető pontokat. A versenytempónk alapján nagyjából beérhettem volna ott, ahonnan rajtoltam, de a baleset után ez már csak spekuláció.”

“Elég későn láttam meg Petrovot, bár tudtam, hogy jön, igyekeztem a lehető legkésőbb fékezni, hogy együtt fordulhassunk a kanyarban. Amikor vissza akartam venni, blokkolt az első kerekem, nekicsúsztam, egyértelműen az én hibám volt. Onnantól a futamnak annyi volt, csak el kellett jutnom a célig”-  magyarázta önkritikusan Schumacher.

“Én örülök a hetedik helynek, ma ez volt az elérhető maximum számunkra, mindent kihoztunk az autóból. Nagyszerű volt Jensont megelőzni a rajtnál és mindhárom bokszkiállásnál jó döntéseket hoztunk. A most következő két hazai versenyünkön meég jobban hajtanunk kell, hogy felzárkózzunk a gyorsabb csapatokhoz. Meggyőződésem, hogy a csapat keményen készül majd Silverstone-ra, nagyon várom hogy a csapattagok és hozzátartozóik előtt versenyezünk” – mondta az Európa Nagydíj után Rosberg.