F1: Vettel kimutatta a foga fehérjét 2 Míg a pénteki második edzés eredményei szoros küzdelmet ígértek az élmezőnyben, a szombat délelőtti, utolsó gyakorláson már a papírforma érvényesült, legalábbis ami az elsőséget illeti: Sebastian Vettel lazán verte az egyébként az egyértelműen második erőnek látszó Ferrarit, és még jobbat is tudott volna, de első körén egy kicsit feltartották, utolsó gyors körén pedig sárga zászlót kapott, vissza kellett vennie.

A szokásos Vettel-dominancia ellenére örülhetnek a spanyol szurkolók, hiszen Fernando Alonso nagyon versenyképesnek látszik, ahogy két hete Montrealban, ő és Felipe Massa a mai időmérőn is a rajtrács első sorára hajthat majd.

A tegnap balanszproblémákkal küszködő mclarenesek és mercedesesek mára sem kerekedtek felül teljesen a problémáikon, a négy ezüst autó már egy másodperc feletti hátrányt könyvelhetett el a Red Bullhoz képest az 5-8. helyen.

A top10-be megint a két Renault fért még be. Mögöttük már jelentős lemaradással sorakoztak a Force Indiák és a Sauberek.

Az edzésen néhány feltartáson és kanyarelmérésen kívül nem történt jelentős incidens, izgalmas pillanat csak a leintés előtt akadt, amikor Kobajasi Kamui az utolsó kanyar előtt dobta el az autót és csúszott be a bukótérbe, ahol összetörte a Sauber orrát. A japánnál jobb hátsó defekt látszott, de nem tudni, hogy ez a baleset oka vagy már következménye volt, a pilóta sértetlenül megúszta és az autóban sem keletkezett egyébként nagy kár.

Az Európa Nagydíj kvalifikációja  a hagyományos időpontban, 14 órakor kezdődik.

Európa Nagydíj, 3. szabadedzés, Valencia, 2011.06.25.