Paul di Resta elváltotta magát a legjobb körében az időmérő edzés második szakaszában, de Adrian Sutil visszahozta a mosolyt a Force India csapat tagjainak arcár. A német a Q2 végén egy remek körrel becsúszott a top 10-be, kiszorítva onnan Vitalij Petrov Renault-ját.

“Egész hétvégén remekül ment az autó, éreztem, hogy esélyünk lesz bejutni a Q3-ba, de azt is tudtam, hogy ehhez egy hibátlan kört kell futnom. Ezért érzem olyan remekül magam az eredménytől, mert kihoztam a maximumot az autóból. Az utolsó etapban azért nem mentünk már ki, mert úgy gondoltuk, hasznosabb lesz egy garnitúra gumit eltenni a versenyre.”

“És azért sem, mert láttuk a Q2-ben, hogy Heidfeld háromtizeddel előttünk van, nehéz lenne feljebb lépni a 10. helyről. Ez egy jó rajtpozíció, de a verseny számít – remélem, sikerül pontszerzésre váltani a rajthelyünket” – bizakodik Sutil, aki a héten kapta meg a Genii Capital egyik vezetőjének, Eric Luxnak a bírósági idézését a sanghaji verekedésük miatt.

Csapattársa, Paul di Resta nem tudott megfelelően felkészülni az időmérőre, mert a Force India tesztpilótája, Nico Hülkenberg összetörte a kocsiját a pénteki első szabadedzésen.

“Tudtam, hogy nagyon nehéz dolgom lesz a kvalifikáción, mivel tegnap csak három mért kört teljesítettem. Ma délelőtt (az utolsó szabadedzésen) mindent elkövettem, hogy behozzam a lemaradást a időmérő előtt. Az utolsó gyorskörömben, a Q2-ben a határon autóztam, de hibáztam a 17-es kanyarban – elvétettem a visszaváltást és kifutottam a pályáról. Ezzel elvesztettem az előnyt, amit a kör elején felépítettem” – magyarázta di Resta.

“A tizenkettedik helyről fogok rajtolni, ami a pénteki eseményeket figyelembe véve nem is olyan rossz.  Igyekszem pozitívan hozzáállni, azt hiszem, innen is lehet pontokat szerezni. Csak amiatt aggódom, hogy nem tudtam hosszú etapot futni sok benzinnel, így nehéz pontosan látni, hogy állunk az aerodinamikai egyensúllyal, miközben a gumikra próbálok vigyázni” – tette hozzá a skót, aki a szezon kellemes meglepetésének számít: eddig legtöbbször verte a tapasztaltabb Sutilt a kvalifikáción.

F1: Takarékon is erős a Force India 2