F1: Ennyit tudtak Schumiék 2 A Mercedes pilótái az Európa Nagydíj időmérőjén mindketten bejutottak a Q3-ba, de ahogy Michael Schumacher már a pénteki edzések után is jósolta, a Red Bull-lal, a McLarennel és a Ferrarival nem tudták felvenni a versenyt, Nico Rosberg és a hétszeres bajnok gyakorlatilag ugyanolyan idővel lett 7. és 8.

Schumacher hangsúlyozta, hogy ezzel kihozták a maximumot az autóból, ezért vasárnap sem érdemes nagy meglepetést várni tőlük:

“Elfogadom a mai időmérős eredményt, amit átlagosnak mondanék. Talán egy hellyel még előrébb végezhettem volna, de az utolsó előtti lassú kanyarban egy kicsit korán nyomtam neki, túlkormányzott lettem, el kellett emelnem, ezért Nicóé maradt a pozíció.”

“De mindent egybevetve ott végeztünk, ahova vártuk magunkat. Szerintem elég optimista dolog lenne azt várni, hogy holnap támadhatjuk az előttünk lévőket, mert a rajtpozícióink hitelesen mutatják, pillanatnyilag hol állunk. Majd meglátjuk, hogy alakul a verseny, mit hozhatunk ki belőle!”  

Rosberg elégedett volt a 7. helyével és pozitívumként említette, hogy sikerült gumit spórolnia.

“Tegnap eléggé el voltunk keveredve a sok beállítással, de a csapattal közösen mára tisztességes munkát végezve javítottunk az autón, elégedett vagyok. Elég nehéz ez a pálya ezen a hétvégén, óvatosnak kell lenni, hogy ne melegítsük túl a hátsó gumikat, erre holnap oda kell majd figyelni. Sikerült megtartanom egy szett lágy gumit, mert a Q2-ben használtakkal mentem, ez is fontos lehet majd a versenyen – szeretnénk erős pontokat szerezni.”