Az F1-ben versenyzőként idén bemutatkozott Paul di Resta nagyon meggyőzően kezdte az évét, ezért a természetesnek látszik, hogy Mercedesszel tavaly DTM-bajnoki címet is szerző skót tehetség valamikor a stuttgartiak F1-es alakulatánál köt ki.

A Mercedes motorsportfőnökét, Norbert Haugot arról kérdezték, hogy szerinte di Resta vajon jobb-e a címvédő Sebastian Vettelnél, akit a skót 2006-ban csapattársként verte a Forma-3-as Európa-bajnokságban. Haug sejtelmesen válaszolt.   

“Ki tudja, lehet, hogy ahogyan az F3-ban, egyszer a Forma-1-ben is egy csapathoz kerülnek – akkor majd világosan kiderül, melyikük a jobb. De ma Sebastian Vettel az” – mondta a német.

A Mercedesnek 2012 végig van szerződése Michael Schumacherrel és Nico Rosberggel, a jövő azonban homályos. A hétszeres bajnok maradhat még, de vissza is vonulhat, míg Rosberg iránt több nagy csapat is érdeklődhet, ezért pár éven belül akár mindkét hely felszabadulhat náluk. Di Restát szinte biztosan az első adandó alkalommal az egyik ezüst nyílba ültetik, Vettel megszerzése már keményebb dió, ő 2014 végéig a Red Bullé.

 A csapatfőnök, Ross Brawn szerint egyelőre kár foglalkozni a pilótafelállással, a cél a javulás.

“Most nincs itt az ideje a szerződésekről beszélni. Vannak nagyobb gondjaink is. Rsosberg fantasztikus munkát végez, Michael számára is komoly feladata lépést tartani vele. Majd kiderül, meddig maradunk együtt. De előbb bizonyítanunk kell, hogy olyan csapat vagyunk, ahova vágyni akarnak a pilóták” – magyarázta az Expressnek.

Brawnnak valószínűleg igaza van, hiszen 2010 után idén sem bajnoki esélyes a Mercedes: “Idén számunkra már nem semmiképp sem valós cél a bajnokság” – ismerte el Norbert Haug.