Fernando Alonso és a Ferrari idén egyetlen dobogós helyet tudott csak szerezni, a spanyol a Monacói Nagydíjon lett második. A spanyol mostani hazai versenye előtt elismerte, hogy a csapatnak “nagyon rossz szezonja” van, de hangsúlyozta, hogy ő maga szívvel-lélekkel versenyez.

“Azt hiszem, a karrierem hét legjobb versenyét futottam idén, az időmérős köröket, a rajtokat tekintve, a csapattársamhoz képest, tavalyhoz viszonyítva vagy más évekhez képest is. De továbbra is tisztelettel kell kezelni az ellenfeleinket, miközben igyekeznünk kell felzárkózni” – mondta tegnap az újságíróknak. 

“Nem kétséges, sőt tény, hogy győzhettem volna Monacóban, tíz centire voltam tőle, és Kanadában is ott voltam az első sorban a rajtrácson. Ez azt jelenti, hogy a trend pozitív, az itteni pálya jellemzői pedig hasonlítanak Monacóra és Kanadára, persze azt sem feledhetjük, hogy néha egy másodpercre is voltunk a legjobbtól az időmérőn.”  

Alonso azok közé tartozik, akik szerint az FIA motorvezérlést és ezzel a befújt diffúzor hatékonyságát korlátozó szabálymódosítások nem fogják nagyon felforgatni a mezőnyt, a Ferrariból nem lesz hirtelen favorit.

“Nem hiszem, hogy csak a motorvezérlési módosítások miatt enyém lehetne a pole. Nem hiszem, hogy nagy változás lesz, hiszen a leggyorsabb autó és Vettel még a futamon is 8-9 tizeddel volt gyorsabb körönként, szóval teljesen domináns autó, nem szabad alulbecsülni őket.”

A spanyol hangsúlyozta, hogy még nem mondtak le az idei bajnoki esélyekről, a Ferrarit a neve kötelezi a küzdelemre.

“A mi autónknak kell a legjobbá válnia és akkor még megnyerhetjük a címet, sok verseny van még, bőven van idő a fordításra. De ha csak ötödikek-hatodikok vagyunk az időmérőn, akkor nagyon nehéz lesz. A bajnokság hosszú, minden futamra oda kell figyelnünk, mindig a dobogóra kell törekednünk.”   

“A cél mindig az, hogy minden egyes versenyen győzzünk, még akkor is, ha nehéz a helyzet, hiszen mi vagyunk a Ferrari. A Ferrarinál midig ott ez a nyomás, velünk szemben a győzelmek, a bajnoki sikerek az elvárások.”