Miközben Lewis Hamilton az előző két versenyt (Monaco, Kanada) legszívesebben örökre kiradírozná az emlékeiből, Jenson Button hat bokszkiállással, az utolsó helyről megszerzett montreali diadala révén hatalmasat nőtt a kritikusok szemében.

“Fantasztikus hetem volt a Kanadai Nagydíj után! A verseny után kivettem néhány nap szabadságot, és ez volt a legjobb időzítés, mert így volt időm arra, hogy ennek az őrült hétvégének minden egyes mozzanatát feldolgozzam” – mondja Button a McLaren valenciai előzetes anyagában.

“Nem mondanám, hogy a montreali győzelem extra motivációt adott, hiszen addig is teljesen elkötelezett voltam a csapat iránt. De ez a siker segíteni fog abban, hogy még jobban fókuszáljunk és a csapat összes tagját meggyőzzük, van értelme. Megmutattuk, hogy ki tudjuk hívni és meg tudjuk verni Sebastiant (Vettel) és most már azt is tudjuk, hogy versenyben vagyunk a világbajnoki címért.”

“Tavaly remek versenyt futottam Valenciában, úgy vélem, a pályának több közös vonása van Monte-Carlóval és Montreallal, ezért jó esélyt látok arra, hogy itt is versenyképesek legyünk. Valenciában nehéz előzni, és azt hiszem, ez most is így lesz, annak ellenére, hogy megint két előzési zónát fognak kijelölni” – jelentette ki Jenson.

Lewis Hamilton szintén kedveli az Európa Nagydíj helyszínét, annak ellenére (vagy talán épp azért), hogy eddig mindhárom valenciai futamon második lett.

“Számomra a valenciai hétvége a konszolidációról fog szólni azok után, hogy két pocsék versenyem volt Monacóban és Kanadában. Azért is nagy kár ezekért, mert a kocsi képes lett volna mindkét futam megnyerésére, de én csak nyolc pontot szereztem. Viszont őszintén örülök Jenson montreali sikerének, teljesen megérdemelte a győzelmet” – mondja Lewis.

“Eddig mindegyik valenciai versenyen második lettem, nagyon szeretem támadni a pálya kanyarjait. Nehéz pálya, amelyen nem lehet lazsálni, de ez nem riaszt vissza, ugyanis mindenképpen vissza akarok térni a pontszerzők közé. Ez lesz a harmadik utcai versenyünk egymás után, remélem, itt végre sikerül megfordítani a szerencsémet.”

Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint a McLaren világbajnoki szezonja most kezdődik csak igazán.

F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 1
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 2

F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je

F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je

F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 24
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 25
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 26
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 27
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 28
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 29
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 30
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 31
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 32
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 33
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 34
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 35
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 36
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 37
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 38
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 39
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 40
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 41
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 42
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 43
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 44
Fotó megosztása:
F1: Valenciában kezdődik a McLaren igazi vb-je 45


“Jenson fantasztikus kanadai győzelme, amikor utolsó helyről jött fel elsőnek, minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a McLaren csapat sohasem adja fel. Különösen megelégedéssel tölt el, hogy a fejlesztéseink beválásának aránya elég magas, a gyárban mért adatokat eredményekre tudjuk váltani a pályán. Hagyományosan jól szoktunk szerepelni a valenciai utcai pályán, de nyernünk még egyszer sem sikerült. Motiváltan készülünk a következő versenyre, de látnunk kell, hogy továbbra is a Red Bull diktálja a tempót, főleg az időmérő edzésen” – állapítja meg a csapatvezető.

“Ezzel a futammal a szezon derekához érkezünk, mostantól az a feladatunk, hogy mindig kihozzuk az autóban rejlő tartalékokat. Valenciában és azon túl is egyértelmű a célunk: nyerni akarunk!”