Mexikó 1992-ben, Argentína 1998-ban rendezte eddigi utolsó F1-es nagydíját. A mexikói Sergio Perez szereplése alaposan megnövelte a mind a közönség, mind a szponzorok és lehetséges befektetők érdeklődését a közép-amerikai országban, így lehetséges, hogy hamarosan a versenynaptárba is visszakéretőznek majd.

Ennek elsődleges feltétele természetesen egy az F1-es színvonalú pálya, és úgy tűnik, már megtették az első lépéseket az ügyben. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állandó Forma-1-es versenyigazgatója és egyben technikai főmegbízottja, Charlie Whiting nemrég a helyiek meghívására Mexikóvárosba utazott, hogy ott megvizsgálja a néhai Rodriguez-testvérekről elnevezett versenypályát és javaslatokat tegyen a felújításra és átalakításokra, amelyek a versenyhelyszín legmagasabb besorolásához kellenek.

Míg Mexikóban egy régi pályát modernizálnának, Argentínában egy vadonatúj helyszínt építését tervezik. A főváros, Buenos Aires mellett, Zaratében épülhetne az 5,5 km-es pálya, amelynek tervezését és kivitelezését a nemrég Silverstone-t is felújító Populous irodára bíznák.

Ha minden a befektetők terve szerint halad, a Velociudad Argentina nevű helyszín két év alatt épülhet fel, a végső cél pedig MotoGP- és a Forma-1-es verseny rendezése.

Videós látványterv a lehetséges argentin pályáról