A 2009-es bajnokcsapat Brawnból tavalyra felépített Mercedes GP 2010-ben címvédőként csak egy-két dobogós helyezést tudott felmutatni, de 2011-re már előrelépést ígértek. Az alakulat azonban idén is nagyjából ugyanott tart, mint egy éve: a középmezőny elején csatáznak. A csapatfőnök, Ross Brawn elismerte, hogy nincs is esélyük elkapni a Red Bullt vagy akár a McLarent vagy a szintén nem villogó Ferrarit.

“Azért nem vagyunk olyan eredményesek, mint szeretnénk, mert a csapat egyszerűen nem elég erős. Műszakilag nem vagyunk olyan erősek, hogy a Red Bull-lal, a Ferrarival vagy a McLarennel versenyezhessünk, de dolgozunk rajta” – mondta az angol a német Skynak.

“Ezek a dolgok lépésről lépésre, idényről idényre mennek csak. A jövő évi autó tekintetében már sokkal erősebb lesz a csapat, mint most” – ismételte meg a már tavaly is hallott ígéretet a mérnök.

A hírek szerint a Mercedes W-02-esének egyik gyengéje a mezőnyben legrövidebbnek számító tengelytávja lehet. “Amikor az autó felépítéséről döntöttünk, az akkori információink alapján jónak ez tűnt. Visszatekintve ma már valószínűleg másképp döntenénk” – mondta erről Brawn.