Miután Robert Kubica súlyos balesetet szenvedett egy februári raliversenyen, a Renault tapasztalt és megbízható pilótát keresett a helyére, az autóba Nick Heidfeld ülhetett.

A lengyel versenyző azóta számos műtéten esett át, keményen dolgozik a rehabilitáción. Míg a Renault vezetése legalábbis “valószínűtlennek” Eric Boullier, csapatfőnök) vagy egyenesen “lehetetlennek” (Gerard Lopez, tulajdonos) tartja Kubica idei visszatérését, menedzsere, Daniele Morelli legutóbbi interjújában is az idei, még a szezonzárón lehetséges visszatérést emlegeti.  

Bár a helyettesítő Heidfelddel nem teljesen elégedett Boullier, a német veterán azt állítja, hogy akár idén, akár csak jövőre jön vissza Kubica, ő azután is szeretne maradni a Renault-nál.

“Örömmel maradnék ennél a csapatnál” – mondta a német Expressnek. “Ha Robert visszatér, még lehet, hogy szabad lesz a másik ülés.”

Hogy Heidfeld csak hamis reményeket táplál vagy esetleg tud valamit, nem világos, az azonban biztos, hogy a jelenlegi állás szerint Vitalij Petrovnak 2012 végig van szerződése a Renault-nál.