Michael Schumacher tavalyi visszatérésekor hároméves szerződést írt alá a Mercedesszel, bevallottan azzal a céllal, hogy ezalatt a csúcsig juttassa a német gyári alakulatot. Mostanra, nagyjából a félidőre kiderült, hogy ez nem megy túl gyorsan, a hétszeres világbajnok maga is hangsúlyozta, hogy a bajnoki sikerhez akár öt év is kellhet majd.

“A Red Bullnak is kellett négy-öt év. A Ferrarinál ez az időszak öt évig tartott (1996-tól a 2000-es bajnoki sikerig – B.G.). Nincs bűvésztrükk” – mondta a német.
 
A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug már korábban utalt arra, hogy Schumachert 2012-n túl is megtarthatják, Schumi most elejtett mondata után a német sajtó pedig már arról kezdett spekulálni, hogy a veterán versenyző 2014-ig hosszabbíthat a stuttgartiakkal.

A Schumit Montrealba elkísérő felesége, Corinna sem ellenezné, hogy férje 2012 után is maradjon az F1-ben: “Bármit is csináljon Michael, én mindenben támogatom” – mondta a Bild am Sonntagnak.

Schumacher menedzsere, Sabine Kehm szintén nem zárta ki a hosszabb mercedeses jövőt. “Michael képességei és motivációja kétségen felül áll. Szeretne valamit a Mercedesszel közösen felépíteni, egyértelműen sokkal járulhat ehhez hozzá.”

A hétszeres világbajnok visszatérését korábban is többször kritizáló Niki Lauda ebben a kérdésben is szkeptikusan nyilatkozott, szerinte kétséges, hogy az egészen eddig a csapattársa mögött álló, 2014-re már 45 éves Schumacher jó lehet még valamire.

“Némelyik csapatnak öt év kell a sikerhez, némelyiknek kevesebb. De Michaelnek először is fel kellene érnie saját csapattársa, Rosberg szintjére. Arra pedig biztosan nincs öt éve…” – mondta a háromszoros bajnok osztrák.

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn cáfolta, hogy jelenleg terítéken lenne a szerződéshosszabbítás.

“Semmi oka nem volt felfújni ezt a spekulációt, a helyzet nem változott” – mondta Brawn, hozzátéve, hogy eddig nem merült fel a szerződéshosszabbítás megtárgyalása.

“Nagyon elégedett vagyok a pilótáinkkal, nem miattuk nem nyerünk futamokat. Mindkét versenyzőnknek szerződése van, a prioritás az autó jobbá tétele. Mindenképpen van még egy évünk Michaellel és ha a jövő évi autókkal hozzuk az eredményeket, amiket szeretnénk, nincs akadálya, hogy együtt folytassuk, de jelenleg nem tárgyalunk erről.”