F1: Button megúszta büntetés nélkül 2 Jenson Button ugyan az elsőként haladt át a célvonalon a rekordhosszúságú Kanadai Nagydíjon, de az angol Sebastian Vettel felett aratott győzelme messze nem volt biztos, ugyanis a stewardok már a futam alatt jelezték, hogy a verseny után mind a Lewis Hamiltonnal, mind a Fernando Alonsóval történt ütközését megvizsgálják majd, két büntetés is a pakliban volt.

Button a 8. helyre is csúszhatott volna, de nem így történt, a versenybírók egyik eset miatt sem büntették a győztest. A felvételek megtekintése és a pilóták meghallgatása után mindkét incidenst versenybalesetnek minősítették.

“Úgy tűnt, hogy Jenson túl későn fékezett a sikánnál, rosszul jött ki én viszont nagyon jól vettem a kijáratot, mellé húztam. Ő folyamatosan balra húzott és akár látott, akár nem, egyszerűen nem maradt helyem, nekimentem a falnak. Mázli, hogy nem estünk ki mindketten. Semmit sem tehettem, már nem tudtam visszakozni, egyszerűen nem hagyott helyet. De nem gondolom, hogy szándékos volt, jól ismerem Jensont, sosem tenne ilyet” – mondta Hamilton még a kiesése után.

Az észbontóan fordulatos Kanadai Nagydíj történéseit itt olvashatja!