F1: Hamilton a falra mászott 1
F1: Hamilton a falra mászott 2

F1: Hamilton a falra mászott

F1: Hamilton a falra mászott

F1: Hamilton a falra mászott 18
F1: Hamilton a falra mászott 19
F1: Hamilton a falra mászott 20
F1: Hamilton a falra mászott 21
F1: Hamilton a falra mászott 22
F1: Hamilton a falra mászott 23
F1: Hamilton a falra mászott 24
F1: Hamilton a falra mászott 25
F1: Hamilton a falra mászott 26
F1: Hamilton a falra mászott 27
F1: Hamilton a falra mászott 28
F1: Hamilton a falra mászott 29
F1: Hamilton a falra mászott 30
F1: Hamilton a falra mászott 31
F1: Hamilton a falra mászott 32
Fotó megosztása:
F1: Hamilton a falra mászott 33 A McLarennél a kanadai versenyhétvége előtt arról beszéltek, hogy számukra ez az egyik legkedvezőbb helyszín arra, hogy elverjék a Red Bullt, ehhez képest viszont sem az edzéseken, sem a kvalifikáción nem remekeltek, Lewis Hamilton az 5., Jenson Button a 7. rajtkockát szerezte meg Montrealban.

Az eredmények ellenére a csapatnál bíznak a jobb versenytempóban és az esetleg vizes körülménykehez is jobban passzoló beállításokban.

“Én személy szerint nagyon elégedett voltam a körömmel, talán még sosem hajtottam ilyen keményen, mint ma délután, végig pengeélen táncoltam, azt hiszem, egyszer még a falat is súroltam. De így is csak az 5. hely sikerült, ennyit tudtam összehozni. Ennek ellenére is bizakodó vagyok azonban, hogy hamarosan nagyot javul az autó, csak idő kérdése az egész” – mondta a 2007-es és 2010-es győztes Hamilton.  

“Remélem, hogy a versenytempónk jobb lesz holnap, mint a mai kvalifikációs. A hátsó egyenesen vesztünk pár tizedet, ami hátrány volt az időmérőn. Hosszú a hetedik fokozat is, a kvalifikációhoz talán túl hosszú is, de ez jól jön majd az előzéseknél, a szélárnyékban nem jutok el a korlátozóig. Ezzel kaphatom majd el az előttem lévőket. Nehéz délután lesz holnap, hosszú és kiszámíthatatlan futam ez, de még nagyon is versenyben vagyunk!” – tette hozzá.

Button egy kicsit csalódott volt a 7. hely miatt, de igyekezett meglátni a pozitívumokat:

“Nem volt meg a tempónk, amit reméltünk, ez kicsit frusztráló. A Q3-as utolsó köröm elég jónak tűnt, de aztán túlhajtottam, blokkoltak a kerekeim, időt veszítettem. Nagyon közel voltam hozzá, hogy elvegyem Nicótól a 6. helyet, de azt hiszem, az sem lett volna sokkal jobb a hetediknél, mert így viszont a tiszta oldalról rajtolok.”

“A versenytempónk mindig jobb az időmérősnél, ezen a pályán pedig lehet előzni, szóval bíznunk kell benne, hogy előrébb juthatunk majd a mezőnyben. Szerencsére mind a lágy, mind a szuperlágy gumin kiszámíthatóan teljesít az autó. Mindent beleadunk majd, biztos vagyok benne, hogy élvezetes verseny lesz!”

Bár Button közvetlenül a kvalifikáció után azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy nem készültek külön esős beállításokkal, a csapatfőnök, Martin Whitmarsh utólag mégis erre utalt:

“Talán kicsit túl nagy volt az autóink leszorítóereje a kvalifikációra, ami szárazon zajlott, de ha holnap esik, ahogy az előrejelzések mondják, akkor jó helyzetben leszünk. De akár esős, akár száraz verseny lesz, tudjuk, hogy Lewis és Jenson is fantasztikus pilóta és fantasztikusan tudnak előzni, ezért arra számítunk, hogy az ötödik és hetedik rajthelyről indulva is versenyképesek lesznek.”