A Monacói Nagydíj felemásan sikerült a Sauber számára, hiszen míg Sergio Perez az időmérős balesete után nem indulhatott a futamon, Kobajasi Kamui pályafutása és a csapat idei legjobb eredményét érte el. A hétvégi Kanadai Nagydíjat mindketten izgatottan várják.

“Tavaly küszködtünk Montrealban, de a mostani autónk sokkal jobb, sokkal jobban fekszik neki az ilyen pálya, Monacóban is láthattuk a fejlődést. Ezek alapján bizakodóan nézek a nagydíj elé. Tavaly nagyot hibáztam az első körben: a rajtnál gond nélkül megelőztem pár autót, de ütköztem, amikor még eggyel próbálkoztam, ezt azóta is bánom” – magyarázta Kobajasi.

“Azt hiszem azonban, hogy az idei újításokkal sokkal több lehetőség lesz előzni. A pálya felülete elég különleges, csúszós, remélem, sikerül megtalálnunk a tapadást. A fékezés alatti stabilitás is kulcsfontosságú Kanadában, mert nagyon keményeket fékezünk, de szerintem ez is rendben lesz. Remélem, hogy Sergio is visszaülhet az autóba és mindketten pontokat szerezhetünk!” – tette hozzá.

Perez Monacóból kimaradt, a versenyt csak a tévéből nézte. A baleset miatt a szimulátoros felkészülést kihagyta, de nem tart a számára ismeretlen helyszíntől.

“Jól érzem magam, fitt vagyok. Természetesen versenyezni akarok Montrealban, de azt is tudom, hogy a végső döntés az FIA orvosaié. Még sosem voltam Montrealban, a pályát csak a tévéből ismerem. Eredetileg elmentem volna Maranellóba a Ferrari szimulátorán gyakorolni, de a baleset után ezt le kellett fújni. De nem ez lesz az első ismeretlen pálya számomra, könnyen tudok alkalmazkodni. Monacóban nagyon rossz volt csak a tévéből nézni a versenyt, alig várom, hogy újra az autóba ülhessek!” – mondta a mexikói újonc.